DVD Onze jongens in de jungle

Na een succesvolle bioscooprelease van Onze jongens in de jungle en een ingekorte uitzending op NPO is de volledige film nu te bestellen op DVD. Inclusief extra's zoals een uniek kijkje achter de schermen tijdens de opnames en deleted scenes.

Synopsis
Het begrip ‘dienstplicht’ roept bij veel Nederlanders levendige herinneringen op, terwijl het de meeste jongeren niets meer zegt. Laat staan dat zij zich iets kunnen voorstellen bij uitgezonden worden naar exotische kolonies die ooit onder Nederland vielen zoals Indonesië, Nieuw-Guinea en Suriname samen met de gevaren die dit met zich meebracht.

De verhalen van Nederlandse soldaten die hun dienstplicht in Suriname vervulden kent bijna niemand, terwijl veel mensen een buurman, oom of vader blijken te hebben die in Suriname heeft gediend.

Zo vertrokken er tussen 1945 en 1975 in totaal zo’n 20.000 Nederlandse jongens van vaak net 18 jaar oud naar Suriname om daar hun diensttijd te vervullen bij de TRIS (Troepenmacht in Suriname), die stond voor vrede en veiligheid. Toch is er maar weinig bekend over deze voor velen van hen toch zo’n bijzondere periode in hun leven.

Ze hadden vaak geen idee wat ze te wachten stond in dit vrijwel onbekende stukje Nederland, vol vreemde volkeren en culturen ver van huis. Ook zouden er 50 soldaten niet terug keren naar huis door uiteenlopende zaken als tropische ziekten en noodlottige ongevallen.

Speeltijd: 71 minuten (1 disc)

 

DVD Onze jongens in de jungle omslag
DVD Onze jongens in de jungle 2
DVD Onze jongens in de jungle 3
DVD Onze jongens in de jungle 4

€17,50

Tags: DVD/CD

Wij verwerken uw gegevens volgens de richtlijnen die beschreven staan in de Europese privacywetgeving. Lees meer