Grote Suriname Tentoonstelling Amsterdam

Volgend jaar viert Suriname 45 jaar onafhankelijkheid. Daarom is er in de Nieuwe Kerk te Amsterdam op 5 oktober de “Grote Suriname Tentoonstelling” geopend en die duurt tot en met 2 februari 2020. Door middel van negen ruimtes wordt je meegenomen door de geschiedenis van de inheemse bewoners, de komst van de Europeanen en de slavernij, tot de komst van nieuwe etnische groepen.

Omdat er relatief weinig aandacht is voor de gemeenschappelijke geschiedenis die Suriname met Nederland heeft en deze ook nauwelijks bekend is hoopt men met deze tentoonstelling er meer bekendheid aan te geven. Aan deze tentoonstelling werkten tientallen instanties en organisaties mee. Bijzonder is het grote aantal objecten die er te zien zijn en op deze schaal, in musea, niet vaak voorkomt.

Op de onlangs gehouden reünie werd het idee geopperd om met hen die daarin geïnteresseerd zijn gezamenlijk een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling, waarvan de entree € 18.00 p.p. is en met museumkaart € 2.50. Voor meer informatie toets op Google in; De Grote Suriname Tentoonstelling. Daarom vragen wij hierbij, wie vindt het leuk om deze tentoonstelling gezamenlijk te bezoeken. Zodra wij dat weten kunnen we verdere plannen maken, dus ideeën zijn altijd welkom.

Ben je geïnteresseerd laat het dan binnen 14 dagen weten per mail aan bdeveer@versatel.nl. Graag zien we jullie reacties tegemoet. Ben de Veer

Reacties mogelijk gemaakt door CComment