Uw Trisfoto in de nieuwe kerk in Amsterdam

Suriname is hot! Niet alleen door het steeds groeiende aantal reizen dat de Europese reiswereld aanbiedt om dit unieke land te bezoeken, maar ook door de diverse media die het land hebben ontdekt. Nederlanders, met ouders uit de Cariben, hebben hun leefwijze in de Nederlandse cultuur ingebracht en dat is in de grotere steden in ons land duidelijk merkbaar. Of is het misschien omdat de bevolking van die steden, steeds meer openstaat voor de manier waarop de Surinamer zijn weg heeft gevonden?

Het overgrote deel van de oud-Trissers, die in hun jeugd een jaar in dat land hebben doorgebracht kunnen hier over meepraten. Zo vraagt de oud-Trisser Sietse Bouwman aandacht voor een ‘actieve’ tentoonstelling in De Nieuwe Kerk in Amsterdam over de geschiedenis van Suriname. Mede door inspraak van Sietse is bij de organisatie van de tentoonstelling belangstelling ontstaan voor de altijd nog geringe bekendheid van de Troepenmacht in Suriname, bij het gros van de Nederlander. Ondanks de ca. 20.000 militairen (grotendeels vrijwillig), die daar hun dienstplicht hebben vervuld. Veelal het vergeten leger genoemd dat, dan wel niet in een oorlogssituatie heeft hoeven te werken, een bijzondere inbreng heeft gehad in de vrijheid en leefbaarheid van Suriname en haar bevolking.

Wat is de actie?

Oud-Trissers worden gevraagd hun favoriete foto uit die tijd op te sturen (een goede kopie mag natuurlijk ook) naar Marlies Kleiterp, hoofd Tentoonstelling De Nieuwe Kerk, postbus 3438, 1001 AE Amsterdam. Winnaars van de mooiste of meest interessante foto’s, vinden hun kunststuk terug op de posters, die voor deze expositie worden gemaakt. En dat, in ‘De Grote Kerk’ in Amsterdam! Hoe krijgt u de kans!

Fred.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment