Nieuw TRIS boek: Alles gaat voorbij, behalve het verleden

TRIS Kontakten shop Boek Alles gaat voorbij behalve het verleden 2Er komt een nieuw 4e TRIS boek aan, Alles gaat voorbij, behalve het verleden. Dit boek is een gedenkboek, opgedragen aan die militairen die tijdens hun dienstperiode bij de troepenmacht in Suriname het leven lieten. In opdracht van de Stichting Triskontakten heeft Jan de Jong, zelf oud TRIS-militair, met het schrijven van dit Gedenkboek bereikt dat de vijftig mannen die tijdens hun dienstplicht bij de Troepenperiode in Suriname zijn omgekomen, maar zijn dan slechts namen op een monument. Elk van hen heeft als het ware een gezicht gekregen.

Danzij de vele bijdragen en gegevens uit het Tris-archief in de vorm van teksten, foto's en documenten, met name van familieleden en collega-militairen is er een waardig en waardevol werk ontstaan waarin deze militairen die niet terugkeerden en hun verhaal thuis niet konden vertellen met respect en dankbaarheid worden geportretteerd. 

Voor een aantal mensen dat een bijdrage schreef aan dit boek voelde dit (mede door gesprekken met de schrijver) vooral opneiuw als een verwerking, een rouwproces en een hernieuwd afscheid nemen. De herinnering aan wat er gebeurd was riep wederom een scala aan emoties op. 

Alles gaat voorbij behalve het verleden is een boek dat mede dankzij  de uitgebreide researsch een liefdevol samengesteld monument van erkenning is geworden.

Vrijdag 5 oktober is er in een besloten bijeenkomst de uitreiking van het eerste exemplaar aan Brigade-generaal C.A. de Rijke. 

U kunt zelf het boek bestellen in de webshop: BESTEL HET BOEK NU!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment