Koningsdag 27 april 2018 Zwijndrecht: Oscar Harris, the Voice!

20180329 TRIS blad april 2018 voorkantEen dezer dagen ploft het TrisBlad april weer bij jullie Trissers op de mat. Op de pagina's 14 t/m 16 vertellen wij u over de, onder ons zeer bekende, zanger Oscar Harris. Zoals ieder jaar viert Triskontakten een heerlijk Koningsfeestje op het Trisplein in Zwijndrecht op 27 april van 11:00 uur tot 17:00 uur. Onze "huisband" Zorengue zorgt voor de swingende muzikale klanken, maar dit keer zal ook Oscar Harris, de man met de zoet gevoosde, warme stem van zich laten horen. Bent u erbij? 

SPEELTOESTELLEN VOOR ALBINA

Oscar Harris is geboren op 30 november 1943 in Albina. Nog steeds bezoekt hij zijn geboortegrond als hij in Suriname is. Helaas is Albina niet meer het Albina dat wij Trissers kennen uit de tijd dat wij er gedetacheerd werden...

De binnenlandse strijd na de Onafhankelijkheid heeft het stadje geen goed gedaan. Dat doet Oscar als Albinees zeer! Zijn speelse jeugdjaren zijn er niet meer terug te vinden en daar wil hij wat aan doen. Het is de bedoeling op het Wilhelminaplein, waar in onze tijd ook een borstbeeld van Wilhelmina stond, in te richten als speelplaats voor de jeugd van Albina. In te richten met veilige speeltoestellen die wij in Nederland in elke stad, dorp of gehucht tegenkomen. Maar kinderen een eigen plek te geven waar zij zich kunnen uitleven, is ook belangrijk in Albina Suriname. Een plaats, waar zij niet vervallen in ontucht.Wij noemen het de vierde droom  van Oscar Harris. ‘Ik kom er net vandaan’, zegt Oscar en hij steekt zijn handen in de hoogte om ons te overtuigen. ‘De voorzitter van de jeugdvereniging daar vroeg of ik mij in wilde zetten voor dit jeugdproject op het Wilhelminaplein en daar heb ik ja tegen gezegd! En die vraag stellen wij als bestuur ook aan onze leden van Triskontakten. Zeggen ook wij ja? De stichting Triskontakten zorgt, dat de toestellen via onze vaste transporteur Koemar Shipping in dit geval gratis naar Suriname getransporteerd wordt. Dat is al toegezegd. Voor het transport in Paramaribo vragen wij hulp aan het ministerie van Defensie in Suriname of het Nationaal Leger en wordt er gezorgd voor professionele hulp bij het monteren en plaatsen van de toestellen. Ook is de vraag belangrijk of er onder onze Trissers leden zijn die speeltoestellen  kunnen leveren of doneren. Alle mogelijkheden willen wij bespreekbaar maken.                                                                                         

Wilt u een bijdrage storten? Graag op bankrekeningnummer NL16 INGB 0676205453 van de Stichting Triskontakten onder vermelding van ‘Project Speeltoestellen Albina’. Heeft u vragen? Neem contact met ons op! Wij het bestuur van de Stichting Triskontakten zorgen er voor, dat uw donatie voor dit project in Albina op de juiste wijze wordt begeleid. Wij, maar zeker ook Oscar Harris, danken u al vast voor uw inzet. 

Namens het bestuur van de Stichting Triskontakten, Zwijndrecht

Reacties mogelijk gemaakt door CComment